Slovenská dvadsiatka na sústredení v Kežmarku aj s hráčmi zo zámoria

22.07.2005 Celý región

Kežmarok 22. júla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov absolvuje v týchto dňoch svoje prvé sústredenie v novej sezóne. Vo výcvikovom tábore ...
Kežmarok 22. júla (TASR) - Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov absolvuje v týchto dňoch svoje prvé sústredenie v novej sezóne. Vo výcvikovom tábore v Kežmarku má hlavný tréner Branislav Šajban a jeho novovymenovaný asistent Milan Jančuška k dispozícii 30 hráčov a štvoricu brankárov, pričom v kádri figuruje aj 14 hokejistov pôsobiacich v zámorských juniorských súťažiach.

Sústredenie pod Tatrami začalo v pondelok a potrvá až do soboty 23. júla. V rámci prípravy využívajú mladí hokejisti okrem ZŠ v Kežmarku aj posilňovňu, absolvujú regeneráciu a laboratórne testy na zmeranie ich aktuálnej výkonnosti a fyzickej pripravenosti. \"S ubytovaním a podmienkami v Starej Lesnej sme maximálne spokojní. Všetko je tu pripravené na takej úrovni, aby sme sa mohli plne koncentrovať na fyzickú aj mentálnu prípravu. Každý deň absolvujeme dvojfázový tréning, na ľade skúšame rôzne herné, taktické varianty. Sústredenie považujem za dôležité aj z hľadiska zbližovania hráčov, utužovania kolektívu, pretože okrem tohto týždňa a nasledujúceho turnaja v Prievidzi je to posledná možnosť, ako môžme mať pokope celý tím aj s hráčmi zo zámorských líg, \" povedal tréner SR 20 Branislav Šajban, ktorý bol rád, že tréner MHC Martin Jančuška kývol na zväzovú ponuku a stal sa jeho asistentom. \"Boli to dlhé rokovania. Viaceré kluby totiž odmietli uvoľniť trénerov na dlhšiu dobu, ktorá v našom prípade predstavuje absenciu štyri týždne. V Martine však boli voči nám ústretoví a súhlasili s \'prepožičiavaním\' trénera Jančušku na reprezentačné akcie, vrátane majstrovstiev sveta na prelome rokov\" uviedol Šajban, ktorý sa pozná s Jančuškom už zo spoločného pôsobenia v Trenčíne.
V sobotu sa hráči rozídu do svojich domovov a budú sa ďalej pripravovať individuálne, respektíve so svojimi súčasnými klubmi. Najbližším reprezentačným podujatím bude domáci turnaj v Prievidzi, kde si slovenská dvadsiatka zmeria sily s rovnako starými výbermi Česka, Švajčiarska a Nemecka.
V Kežmarku našli prechodné útočisko aj ďalšie reprezentačné výbery. Osemnástka pod vedením trénerského triumvirátu Jozef Frühauf, Ivan Dornič a Jaroslav Dragan sa na hornom Spiši takisto pripravuje s 30 hráčmi a štyrmi brankármi. Prvou reprezentačnou akciou bude pre ňu augustový turnaj Memoriál Ivana Hlinku v Piešťanoch.

Nominácia SR 20 na sústredení v Kežmarku:
Jozef Wagenhoffer, Igor Baček, Marcel Ulehla (všetci HC Slovan Bratislava), Lukáš Bohunický, Michal Korenko (obaja Lewiston), Juraj Gráčik (Tri City Americans), Roman Tománek (Calgary), Michal Blanár (Kelowna), Andrej Sekera (Owen Sound), Branislav Konrád (HKm Nitra), Dávid Halász (Oshawa), Erik Piatak, Marcel Melicherčík (obaja ŠKP Poprad), Michal Valent, Lukáš Handlovský (Sparta Praha), Tomáš Petruška (Des Moines), Martin Gründling, Marek Horský, Juraj Mikúš (HK 36 Skalica), Boris Valábik (Kitchener), Michal Giba, Dávid Havíra (HC Vsetín), Ladislav Ščurko (Seattle), Vladimír Mihálik (PHK Prešov), Marek Zagrapan, Stanislav Lašček (obaja Chicoutimi), Branislav Lemešáni (Columbus), Vladimír Kováč, Ondrej Otčenáš, Richard Lelkeš (Dukla Trenčín), Peter Huba (HC Kimex VTJ Topolčany), Ondrej Piskura (HC Plzeň), Vladimír Kubus (Cape Breton), Dušan Chromý (MŠHK Prievidza)
Realizačný tím: manažér - Pavol Hronský, tréneri - Branislav Šajban, Rudolf Jurčenko, lekár - MUDr. Jozef Kubašovský, maséri - Ľubomír Baka, Dušan Čulka

Nominácia SR 18:
Július Šinkovič, Lukáš Bielik, Justín Javorek, Tomáš Šiffalovič (všetci HC Slovan Bratislava), Peter Dubina, Tomáš Marcinko, Jakub Suja, Štefan Klimek, Dominik Kramár (všetci HC Košice), Ivan Roháč (MHk 32 Liptovský Mikuláš), Adam Beňa (HK 36 Skalica), Patrik Krajčík, Tomáš Šmičko (obaja HK Trnava), Branislav Rehuš (HK Senica), Erik Čaládi, Erik Baťalík, Lukáš Mašlonka, Tomáš Hronský (všetci HKm Nitra), Rastislav Konečný (obaja HK 95 Považská Bystrica), Lukáš Zelíska (HC Třinec), Tomáš Hiadlovský, Tibor Radulay (Dukla Trenčín), Radovan Hübler, Martin Dulák, Patrik Bakoš (všetci HK Spišská Nová Ves), Marek Biro, Peter Kršňák (obaja ŠaHK Banská Bystrica), Tomáš Brcko, Martin Burzík, Andrej Thémar (všetci MHC Martin), Marek Šimko, Jozef Sládok, Milan Jurík (všetci HKm Zvolen)
Realizačný tím - manažér: Roman Ulehla, tréneri: Jozef Frühauf, Ivan Dornič, Jaroslav Dragan, lekár: MUDr. Dalimír Kurek, maséri: Jozef Hrtús, Peter Ondrejka
 

Vyberte región